Hoe maak je een website die converteert?

Contacteer ons voor meer info!

Wil je meer leads en klanten genereren voor je bedrijf? Dan is een website die converteert essentieel. In dit blogbericht geven we je 5 tips voor het maken van een website die converteert.

Tip 1: Kies een goed ontwerp

Deze tip klinkt logisch, maar wat bedoel ik hiermee? Een goed ontwerp is een ontwerp dat aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is. Je hebt namelijk maar 1 eerste indruk. Je website moet voornamelijk bezoekers aanmoedigen om je bedrijf serieus te nemen en actie te ondernemen.

Om dit doel te bereiken moet je op 3 pijlers letten, namelijk:

 • Visueel aantrekkelijk: Je website moet er goed uitzien. Dit betekent dat het een professionele uitstraling moet hebben en dat het de aandacht van bezoekers moet trekken. Gebruik heldere kleuren die bij je merk passen, duidelijke lettertypen en een eenvoudige lay-out. Vermijd te veel tekst en afbeeldingen, zodat de website niet rommelig wordt.
 • Je website moet gemakkelijk te navigeren zijn. Dit betekent dat bezoekers gemakkelijk de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Zorg voor een duidelijke navigatiestructuur met duidelijke links en menu’s. Gebruik ook duidelijke call-to-actions om bezoekers aan te moedigen om actie te ondernemen.
 • Relevant voor je doelgroep: Het ontwerp van je website moet relevant zijn voor je doelgroep. Dit betekent dat het aansluit bij hun interesses en behoeften. Gebruik kleuren, afbeeldingen en taal die je doelgroep aanspreekt.

Voorbeelden per pijler:

 • Apple: De website van Apple is een goed voorbeeld van een visueel aantrekkelijke website. De website heeft een eenvoudige lay-out met heldere kleuren en duidelijke lettertypen.
 • Netflix: De website van Netflix is een goed voorbeeld van een gebruiksvriendelijke website. De website heeft een duidelijke navigatiestructuur met duidelijke links en menu’s.
 • LinkedIn: De website van LinkedIn is een goed voorbeeld van een website die relevant is voor de doelgroep. De website heeft een professionele uitstraling en gebruikt taal die aansluit bij de interesses van professionals.
Website Apple

Tip 2: Gebruik sterke visuals

Visuele inhoud is een geweldige manier om de aandacht van bezoekers te trekken en ze aan te moedigen om meer te lezen. Het kan je namelijk helpen om je website aantrekkelijker en boeiender te maken, maar het kan ook helpen om je boodschap beter over te brengen.

Daarom is het belangrijk om sterke afbeeldingen, video’s en infographics om je boodschap over te brengen. Zorg ervoor dat de visuals relevant zijn voor je inhoud en dat ze van hoge kwaliteit zijn.

Hieronder haal ik nog enkele soorten visuals aan.

Afbeeldingen:

Afbeeldingen zijn een geweldige manier om je website visueel aantrekkelijker te maken. Gebruik afbeeldingen die relevant zijn voor je inhoud en die je boodschap ondersteunen. Zorg ervoor dat de afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn en dat ze goed worden geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Video's:

Video’s zijn een krachtige manier om je boodschap over te brengen. Gebruik video’s om je product of dienst te demonstreren of om een verhaal te vertellen. Zorg ervoor dat de video’s van hoge kwaliteit zijn en dat ze goed worden geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Infographics

Infographics zijn een effectieve manier om complexe informatie visueel weer te geven. Gebruik infographics om je belangrijkste boodschappen op een duidelijke en concise manier over te brengen. Zorg ervoor dat de infographics van hoge kwaliteit zijn en dat ze relevant zijn voor je doelgroep.

Tip 3: Schrijf duidelijke en concrete tekst

Je bezoekers moeten snel en gemakkelijk kunnen begrijpen wat je website te bieden heeft. Dit helpt om je boodschap effectief over te brengen. Het kan ook helpen om je website sneller te laden, wat belangrijk is voor de SEO.

Schrijf in eenvoudige taal:

 • Gebruik korte zinnen en alinea’s om de tekst gemakkelijker leesbaar te maken.
 • Jargon en technische termen kunnen je boodschap verwarren of onduidelijk maken. Vermijd ze dus zoveel mogelijk.
 • Gebruik een actieve schrijfstijl.

Tip 4: Gebruik duidelijke call-to-actions

Call-to-actions zijn belangrijk omdat ze bezoekers helpen om te weten wat je van ze wilt. Ze kunnen helpen om je website effectiever te maken en meer leads en klanten te genereren. Zorg ervoor dat de call-to-actions relevant zijn voor je doel en dat ze gemakkelijk te vinden zijn.

Voorbeelden Calls-to-action

 • “Bestel nu!”
 • “Meer informatie aanvragen”
 • “Contact opnemen”
Intermezzo: Wil je zelf een website waarmee je klanten en leads aantrekt?
Contacteer ons voor een gratis consultancy call!

Tip 5: Test en optimaliseer

Testen en optimaliseren kan je helpen om te bepalen wat het beste werkt voor je doelgroep. Het kan je ook helpen om je website te verbeteren en meer leads en klanten te genereren. Je kan je website op verschillende manieren testen. Zo kan je Google Analytics gebruiken om te volgen hoe bezoekers met je website omgaan. Test verschillende ontwerpen en teksten om te zien wat het beste werkt voor je doelgroep.

Extra Tips

 • Maak je website mobielvriendelijk: Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone of tablet om websites te bezoeken. Zorg ervoor dat je website goed werkt op mobiele apparaten.
 • Gebruik zoekmachineoptimalisatie (SEO): SEO kan je helpen om je website hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen. Dit kan je helpen om meer bezoekers naar je website te trekken.
 • Houd je website up-to-date: Zorg ervoor dat je website up-to-date is met de nieuwste informatie en producten. Dit kan je helpen om je website relevant te houden voor je doelgroep.

Conclusie

Een website die converteert is een website die bezoekers aanmoedigt om actie te ondernemen, zoals het kopen van een product, het aanvragen van een offerte of het volgen van je op sociale media. Door de tips in dit blogbericht op te volgen, kun je een website maken die converteert en je helpt om meer leads en klanten te genereren.

In dit blogbericht zijn de belangrijkste tips voor het maken van een website die converteert besproken. Hieronder vind je nog wat aanvullende informatie die je kan helpen om je website te verbeteren:

 • Wees consistent in je branding: Zorg ervoor dat je website een consistente uitstraling heeft, zowel in het ontwerp als in de inhoud. Dit zal bezoekers helpen om je merk te herkennen en te onthouden.
 • Gebruik sterke testimonials: Testimonials van tevreden klanten kunnen helpen om potentiële klanten over te halen om actie te ondernemen.
 • Bied waardevolle content: Zorg ervoor dat je website waardevolle content biedt voor je doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld informatieve artikelen, handleidingen of e-books zijn.
 • Stuur e-mailmarketing: E-mailmarketing is een effectieve manier om in contact te blijven met je leads en klanten. Stuur regelmatig nieuwsbrieven of aanbiedingen om ze te blijven boeien.

Door deze aanvullende tips op te volgen, kun je je website nog effectiever maken.

Wil jij je bedrijf een boost geven?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek

Contact Webrose

Deze website gebruikt cookies om de beste gebruikservaring te garanderen.